Nem is kérdés, hogy nehéz kitalálni, hogy miket főzzön, süssön az ember, ha naponta csinálja. Kell a változatosság, ezért ma burritót készítettünk ebédre.
A tortillának is sok receptje kering a neten, mi az egyszerűsége miatt a következő alappal dolgoztunk:
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg tönköly fehérliszt
2-2,5 dl víz
pici só
Ezt gyorsan összegyúrtuk, és pihentettük kicsit. A víz mennyisége attól is függ, milyen lisztet használunk, a tönköly fehérliszttel nagyon lágy tésztát lehet kapni, ezért apránként adjuk a vizet hozzá. Ne legyen túl lágy, mert akkor ragad, és nehéz nyújtani.
Töltelék:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 20 dkg kukorica
- 20 dkg vörösbab
- 3 dl paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- póréhagyma, medvehagyma ízlés szerint
-1 pritamin paprika
- paradicsom
- sajt
- fűszerek: só, bors, római kömény, oreganó
- kókuszzsír
A kókuszzsírra rászórjuk a felaprított hagymákat, üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húsokat. Kicsit összepirítjuk, majd rátesszük a zöldségeket, paradicsomszószt. Fűszerezzük, összefőzzük, kóstolgatjuk.
Igazából ebbe mindenfélét lehet tenni, nálunk most cukkini is került bele.
Ha kész a szósz, kinyújtjuk a lepényünket néhány mili vastagra, és forró serpenyőben megsütjük mindkét oldalán. Többször érdemes megforgatni, amikor hólyagos, és van egy kis színe már jó is.
Vagy vízzel, vagy tejföllel érdemes megkenni mielőtt rákerül a töltelék, hogy ne legyen száraz, könnyebben össze lehet hajtani. Én egy kis friss salátafélét is tettem bele, ízlés szerint lehet variálni a dolgokat. És persze valami csípős is mehet bele, ha már mexikói :)
Ta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése