Ezt a finomságos babsalátát fogyaszthatjuk magában, vagy akár köretként bármilyen húsféléhez, mert nagyon laktató.
Hozzávalók:
- 30 dkg vörösbab (én konzervből készítettem)
- pritamin paprika két nagyobb szelet
- 2 db paradicsom
- paradicsompüré vagy lé (nekem szerencsém van, mert van házi)
- valamilyen hagyma, újhagyma, lilahagyma, póréhagyma
- babérlevél, petrezselyem, bazsalikom, só, bors
- balzsamecet (1 ek)
- olívaolaj
A hagymát felkarikáztam, a paradicsomot és a paprikát felkockáztam. Az olívaolajon megfonnyasztottam a hagymát és a pritamin paprikát, majd rádobtam a paradicsomot és a fűszereket is, kivéve a petrezselymet. Kicsit főztem, majd hozzáadtam a lecsöpögtetett babot, felöntöttem a paradicsomlével, balzsamecettel, és összerottyantottam. Még melegen belecsipegettem a petrezselyemlevelet, és szeltem bele még egy kis újhagymát. Nagyon finom lett, ahogy kihűlt.
az alap, még bab és paradicsomlé nélkül |
és már babsaláta formájában :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése