2013. május 13., hétfő

Süssünk lángost

Lassan itt a nyár, és vele együtt a lángosszezon. Igaz, ez nem az a kimondottan egészséges étek, de igyekeztem kicsit kevésbé egészségtelenné tenni :-)

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (fehér tönkölyliszt)
- 3 ek burgonyapehely (elhagyható)
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 3 dl kefír
- 2,5 dkg élesztő
- fél ek só
- 1 tk cukor
- kókuszzsír a sütéshez

Az összetevőket eldolgozzuk vagy kézzel, vagy kenyérsütőgépben, és kelesztjük. Kis gombócokra tépjük a tésztát, és még úgy is hagyjuk kicsit kelni őket. Kézzel kinyújtjuk a levegőben a kis gombócokat, és közepesen meleg olajban kisütjük.
Eddig mindenhol sikert aratott, egészen hasonlít az igazi balatoni lángoshoz :)
A tésztát hűtőben érdemes egy éjszakát pihentetni, és amit nem használunk fel, az is jól elvan még hűtés alatt, akár egy hétig is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése