2013. március 12., kedd

Egy kis kakaós kuglóf a kávénkhoz :)

Kedvenc férjem kedvenc nagynénje nagyon otthon van a kelt tészták készítésében (is), és ennek megfelelően olyan, de olyan finom kuglófot tud készíteni, hogy csak na :)
Időnként nekiállok, hogy most aztán fantasztikusan, mesésen, csodálatosan könnyű kuglófot fogok sütni, de többnyire nem úgy sikerül. De most, most azt kell mondanom, hogy már majdnem :) elégedett voltam az eredménnyel.
A recept:
20 dkg tönköly fehérliszt
15 dkg rétesliszt
2 ek burgonyapehely
1 dl kókuszolaj
1 egész tojás és 1 sárgája
2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag (7 g) szárított élesztő
2 dl tej
csipet só
2 ek barna cukor
kakaó talán 2 ek volt, de ez ízlés szerint

A kakaó és 2 ek tej kivételével mindent belepakolok a kenyérsütőgépbe és megkelesztem, vagy kézzel összedolgozom, miután a cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
Ha szépen megkelt, félbe veszem a tésztát, és az egyik felébe beledolgozom a kakaót, amit feloldottam a 2 ek tejben. Általában ezt is visszateszem a gépbe, és ott kevertetem össze a tésztát, hogy jól bele legyen dolgozva a kakaó.
Ha kész a kakaós tészta is, hengerekre formálom, és egyszerűen összetekerem őket, és így teszem bele a kuglóf formába. A sütőt nem szoktam előmelegíteni kelt tésztákhoz, csak beteszem a formát, és míg bemelegszik tud még kelni.
Mutatom mi lett belőle :)

Ta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése