Régóta nem ettünk marhahúst, csak néha egy-egy kevert darált húsos ételhez használom, ám a minap rám kacsintott egy kis rostélyos...kénytelen voltam hazahozni. Ez lett belőle:
Hozzávalók:
- 1 kg marha hátszín, vagy rostélyos
- 2 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej fokhagyma
- rozmaring, petrezselyemzöld, őrölt szerecsendió, 1 babérlevél, bors, só
- kókuszzsír
A húst kivettem a hűtőből és egy órát állni hagyjuk. Előmelegítettem a sütőt 220 fokra. A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam, a fokhagymából pedig átnyomtam 3 gerezdet a fokhagymaprésen. A zúzott fokhagymával bekenegettem a húst, sóztam, borsoztam, és megszórtam a fűszerekkel is. Tepsibe tettem a húst, és köré helyeztem a zöldségeket. Tettem alá kókuszzsírt és 2 dl vizet.
Fél órát sütöttem fóliával lefedve, aztán még háromnegyed órát sütöttem anélkül, folyamatosan locsolgatva. Az idő letelte után kivettem, visszatettem rá a fóliát még vagy fél órára, és úgy hagytam.
A zöldségeket lehetett volna pürésíteni egy kis borral mondjuk, de mi így szeretjük, ahogy a képen is látjátok. Mivel ezt délben csináltam, mikor a gyerekek még nem voltak itthon, nekem csak egy kis madársaláta jutott köretnek... :) A lányoknak csináltam hozzá krumplit.
Bo
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése