Nem mondok nagyot, ha az állítom, ez volt az utóbbi időkben elfogyasztott vacsoráink legfinomabbika... a kacsamell omlós, puha lett, a lila hagymalekvár pedig különlegessé tette.
Hozzávalók:
- 4 főre 1 kg bőrös kacsamell
- méz
- só
Lila hagymalekvár:
- 4 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek méz
- 1 tk őrölt gyömbér (ha van friss az jobb)
- 1,5 dl édes vörösbor
- rozmaring
- kókuszzsír
A husikat alaposan megmostam, sóztam, majd a bőrét óvatosan bevagdostam, ügyelve arra, hogy a húsba ne szeljek bele. Egy serpenyőben, felhevített, de nem tűzforró kókuszzsírra tettem a kacsamelleket, ezen sütöttem kb. 5 percig mindkét oldalát. Aztán egy tepsibe raktam, ráöntöttem a pecsenyelét, és bekenegettem a bőrét mézzel. 150 fokra melegített a sütőbe tettem és 15-20 perc alatt készre sütöttem. Lehet kevesebb ideig is sütni, de én átsütött húst szeretek tálalni.
A lila hagymalekvárhoz megpucoltam a hagymákat, fokhagyma gerezdeket, majd kókuszzsírban megpároltam a gyömbérrel együtt. Mikor már majdnem teljesen megpárolódott felöntöttem a borral, hozzáadtam még a mézet, rozmaringot. Kissé sziruposra főztem és kész is lett.
A lányok a lila hagymalekvárt nem értékelték, de azt hiszem ennyi idősen én sem komáltam volna :)
De volt hozzá rizs, az meg nagy kedvenc.
Bo
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése