Szeretem az egytálételeket, mert hamar elkészülnek, és a gyerekek is könnyebben kanalazzák, mint egy száz fogásból álló lakomát. Ennek jegyében készítettem el ezt a chilis babot, chili nélkül:)
A hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús (nem igazán szeretem a marhahúst, így a gyerekek sem:)
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 vörösbab konzerv (ezt legközelebb kihagyom és én csinálom meg a babot)
- kb 25 dkg fagyasztott kukorica
- 500 ml bio paradicsomlé, vagy sűrítmény
- 2 db babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- oreganó
- kókuszolaj
A megolvasztott kókuszolajban üvegesre dinsztelem a felaprított hagymát, a tűzről lehúzva megszóróm egy teáskanálnyi pirospaprikával. Hozzáteszem a darált húst és addig keverjük, míg a hús ki nem fehéredik. Utána hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomlevet. Néhány percig együtt főzzük, majd beletesszük a fagyasztott kukoricát és a babot. Addig főzzük, míg a kukorica meg nem puhul (kb. 3-4 perc).
A gyerekek először húzták az orrukat, de végül az első kanál után, üresre nyalták a tányért. Mi tettünk bele chili port (maradt a tigris balzsam készítéséből), és isteni finom volt.
Bo
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése