2013. február 21., csütörtök

Egy kis bagel reggelire vagy vacsorára :)

Ezt a receptet a falusilibak.blogspot.hu oldalon találtuk, kicsit változtattam rajta, az eredmény pedig nagyon de nagyon finom és guszta lett :)
Hozzávalók:
60 dkg fehér tönkölyliszt
1 tk só
1 ek kókuszolaj
1 ek barna cukor
2 ek burgonyapehely
én még mindig szárított élesztőt használok inkább, ebből tettem egy fél zacskóval 3,5 g-ot
3 dl langyos víz

Ezt mind betettem a kenyérsütőgépbe, ami nagyon szépen összedolgozta, úgy ahogy én nem.:)
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítottam, és feldaraboltam. Csináltam kicsiket és nagyokat is, mert ebből készült a gyerekek tízóraija a suliba.
A levágott darabokat téglalap alakúra nyújtottam, és feltekertem őket a hosszabb oldaluknál.



Ezután összehajtottam a hengereket karikába, és összenyomkodtam az illesztésnél.



Közben a tűzhelyen felforraltam vizet, amibe 1 ek barna cukrot is tettem. Ebben 30 mp-ig, egyesével "főztem" a bageleket. Ezután sütőlapra kerültek, megszórtam őket szezámmaggal, mákkal és persze maradtak üresen is. Kb. 15-20 percet sültek előmelegített 180 fokos sütöben, de mikor már a színe megfelelő, addigra belül is megsül. Nagyon finom puhák lettek, másnapra sem száradtak és keményedtek össze.
Szeretem ezt a receptet :)
Ta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése