A kuszkuszt nem mindenki szereti, pedig gyorsan és könnyen elkészíthető, édes vagy sós ízben.
Nálunk többnyire egytálételként kerül az asztalra, ebben a formában:
A recept:
-15 dkg kuszkusz
- 3 dl alaplé
- kis fej lilahagyma
- fél rúd uborka
- 1 db pritaminpaprika
- 4 ek borecet
- 10 db olívabogyó
- 10 dkg sülthús
- 1 ek olívaolaj
A lilahagymát apróra vágom, kis tálba teszem, és rákanalazom a borecetet. A kuszkuszt egy nagyobb hőálló edénybe rakom, ráöntöm a felforralt alaplevet. Az alaplé lehet húsleves, de ha épp nincs otthon, akkor leveskockából is lehet készíteni. Én ezt már nem használom a mindenféle, szerintem nem épp egészséges összetevője miatt, helyette bio vegetával szoktam felforralni a vizet. A kuszkuszt miután ráöntöttük a levet, fedjük le. Amíg megdagad és megpuhul, szeleteljük fel az uborkát, paprikát, olajbogyót és a húst. Szoktam készíteni hús nélkül is, akár vegetáriánusoknak is remek étel lehet.
Megnézzük a kuszkuszt, ha már magába szívta az összes vizet, és puha, hozzátesszük a felaprított hozzávalókat, könnyedén összeforgatjuk és rácsorgatjuk az olajat is. Fogyasztható meleg és hidegen is.
Gyors, könnyű és egészséges.
És finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése