2013. február 5., kedd

Túrós fasírt ebédre vagy vacsorára

Nálunk a fasírt nem egy kimondott kedvenc, rájöttem, hogy azért nem szerettem régebben, mert vagy túl fűszeresen tették elém, vagy zsírosan.
Na, most ez egyik sem, viszont finom és egészségesebb az eredeti változatánál :)
Hozzávalók:
35 dkg darálthús (én vegyes marha-sertésből csináltam most)
12,5 dkg tehéntúró
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
petrezselyem (ezt én nem mindig teszek bele, csak inkább, ha frissen van itthon)
1 kk pirospaprika
bors
2 ek zsemlemorzsa (ez pedig általában abból kerül bele, amit itthon sütök, és véletlenül nem kerül felfalásra, és megszárad :)
kókuszzsír (természetesen más zsiradék is lehet, a tepsi kikenéséhez)

Hagymát felszelni apróra, fokhagymát átnyomni, összetörni a túrót, és az összes alkotóelemet jól összekeverni. Ha van gusztus hozzá, akkor érdemes megkóstolni, és ha nem elég ízletes, akkor pótolni ezzel-azzal. Formázni egy sütésre alkalmas tálban, kicsit szoktam állni hagyni, alufóliával lefedem, és megy a sütőbe. Sütés közben késsel meg szoktam vizsgálni, mennyire sült át, aztán ha jónak minősítem, leveszem az alufóliát, és megpirítom kicsit a tetejét, hogy szép színe legyen. Köretnek bármi mehet hozzá, nálunk most krumplipüré volt a befutó.



Ta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése